Juridische informatie

Naam van het bedrijf

Danny in Control

 

Rechtsvorm

Eenmanszaak

 

Contactgegevens

Telefoonnummer +316 1169 1662

 

KVK nummer

87260352

 

BTW-nummer

NL004385096B17

Algemene voorwaarden

Danny in Control

Artikel 1. Definities

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

  • opdrachtnemer: Danny in Control, een eenmanszaak ingeschreven in het handelsregister onder KVK-nummer 87260352 die deze algemene voorwaarden gebruikt voor het aanbieden van diensten;
  • opdrachtgever: de onderneming of instantie die de opdracht voor de diensten verstrekt;
  • diensten: alle door opdrachtnemer aan de opdrachtgever geleverde producten en diensten waaronder consultancy, interim management en andere vormen van begeleiding, alles in de ruimste zin des woord, alsmede alle andere ten behoeve van de opdrachtgever verrichte werkzaamheden van welke aard dan ook, uitgevoerd in het kader van een opdracht, waaronder begrepen werkzaamheden die niet op uitdrukkelijk verzoek van opdrachtgever zijn verricht.

Artikel 2. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij opdrachtnemer diensten aanbiedt of levert. Afwijkingen van deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

2. Deze algemene voorwaarden zijn ook van toepassing op aanvullende opdrachten en vervolgopdrachten van de opdrachtgever.

3. Eventuele inkoop- of andere algemene voorwaarden van de opdrachtgever zijn niet van toepassing, tenzij deze door opdrachtnemer uitdrukkelijk schriftelijk zijn aanvaard.

4. Deze algemene voorwaarden zijn geldig vanaf 15-8-2022 en gelden voor onbepaalde tijd en zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

5. Opdrachtnemer kan deze algemene voorwaarden wijzigen. De wijziging(en) treden in werking na inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De wijziging(en) gelden ook ten aanzien van reeds afgesloten overeenkomsten en vervangen de reeds bestaande voorwaarden. Opdrachtnemer zal hierbij de redelijke belangen van zijn opdrachtgever in acht nemen en opdrachtgever 30 dagen voor de wijzigingsdatum de inhoud van de wijziging(en) bekend maken.

6. Wijziging(en) in deze algemene voorwaarden die objectief niet ten nadele van opdrachtgever strekken, brengen niet met zich mee dat opdrachtgever de overeenkomst met opdrachtnemer tussentijds kosteloos kan beëindigen als gevolg van de wijziging(en). 

Artikel 3. Offertes

1. De door opdrachtnemer gemaakte offertes zijn vrijblijvend; zij zijn geldig gedurende 30 dagen na dagtekening, tenzij anders aangegeven. Opdrachtnemer is slechts aan de offertes gebonden indien de aanvaarding hiervan door de wederpartij schriftelijk binnen 30 dagen wordt bevestigd.

2. De prijzen in de genoemde offertes zijn exclusief BTW, tenzij anders aangegeven.

3. Offertes zijn gebaseerd op de bij opdrachtnemer beschikbare informatie.

4. Indien opdrachtgever het aanbod niet binnen de termijn van 30 dagen heeft aanvaard, vervalt het aanbod tenzij verlenging van het aanbod schriftelijk is overeengekomen. Na verval van het aanbod is opdrachtnemer gerechtigd het aanbod te wijzigen.

Artikel 4. Uitvoering van de overeenkomst

1. Met de opdrachtnemer gesloten overeenkomsten leiden voor opdrachtnemer tot een inspanningsverplichting, niet tot een resultaatsverplichting, waarbij opdrachtnemer gehouden is zijn verplichtingen zodanig na te komen, als naar normen van zorgvuldigheid en vakmanschap naar de maatstaven van het moment van nakomen van opdrachtnemer verlangd kan worden.

2. Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, heeft opdrachtnemer het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden. Dit zal altijd in overleg met de opdrachtgever geschieden.

3. De opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan opdrachtnemer aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan opdrachtnemer worden verstrekt. Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan opdrachtnemer zijn verstrekt, heeft opdrachtnemer het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven aan de opdrachtgever in rekening te brengen.

Artikel 5. Beëindiging van de overeenkomst 

1.  Opdrachtgever en opdrachtnemer zijn bevoegd de overeenkomst met inachtneming van een termijn van 1 maand door opzegging te beëindigen, tenzij partijen anders zijn overeengekomen. Opzegging dient schriftelijk te geschieden.

2. Indien de overeenkomst tussentijds wordt opgezegd door opdrachtgever, is opdrachtgever alsdan gehouden tot betaling van de declaraties voor tot dan toe verrichte werkzaamheden.

3. Indien de overeenkomst tussentijds wordt opgezegd door opdrachtnemer, zal opdrachtnemer in overleg met opdrachtgever zorgdragen voor overdracht van nog te verrichten werkzaamheden aan derden, tenzij er feiten en omstandigheden aan de opzegging ten grondslag liggen die aan opdrachtgever toerekenbaar zijn.

4. Indien de overdracht van de werkzaamheden voor opdrachtnemer extra kosten met zich meebrengt, is opdrachtgever verplicht deze aan opdrachtnemer te betalen.

5. Tussentijdse beëindiging van de overeenkomst is niet mogelijk op basis van wijzigingen in deze algemene voorwaarden die een noodzakelijk gevolg zijn om te voldoen aan bij of krachtens de wet gestelde regels. 

 Artikel 6. Wijziging van de overeenkomst

1. Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen de overeenkomst tijdig en in overleg dienovereenkomstig aanpassen.

2. Indien partijen overeenkomen dat de overeenkomst wordt gewijzigd of aangevuld, kan het tijdstip van voltooiing van de uitvoering daardoor worden beïnvloed. Opdrachtnemer zal de opdrachtgever zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte stellen.

3. Indien wijziging of aanvulling van de overeenkomst financiële en/of kwalitatieve consequenties heeft, zal opdrachtnemer de opdrachtgever hierover tevoren inlichten.

4. Indien een vast honorarium is overeengekomen zal opdrachtnemer daarbij aangeven in hoeverre de wijziging of aanvulling van de overeenkomst een overschrijding van dit honorarium tot gevolg heeft.

 Artikel 7. Geheimhouding

1. Partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.

2. Het is opdrachtnemer toegestaan de naam van opdrachtgever en opdracht(en) voor opdrachtgever in (reclame/marketing) uitingen op welke wijze dan ook te gebruiken. 

Artikel 8. Intellectuele eigendom

1. Voor zover auteurs-, merk-, modellen,- handelsnaam-, of andere rechten van intellectuele eigendom berusten op de door opdrachtnemer ter uitvoering van de overeenkomst geleverde diensten, is en blijft opdrachtnemer houder respectievelijk eigenaar van deze rechten. De opdrachtgever mag de stoffelijke dragers van deze rechten uitsluitend gebruiken voor het doel waartoe deze aan de opdrachtgever verstrekt zijn, deze niet vermenigvuldigen en auteurs-,  merk-, model-, handelsnaam-, en andere aanduidingen niet wijzigen of verwijderen.

2. Opdrachtnemer behoudt het recht om de bij de uitvoering van de werkzaamheden opgedane kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.

Artikel 9. Honorarium

1. Alle overeengekomen (uur)tarieven zijn bindend en exclusief eventuele in het kader van de overeenkomst te maken kosten, daaronder begrepen reis- en verblijfkosten, verzend- en administratiekosten, tenzij anders aangegeven. 

2. Opdrachtnemer zal zijn werkzaamheden voor het overeengekomen uurtarief per maand aan opdrachtgever in rekening brengen. Over alle door opdrachtgever verschuldigde bedragen wordt omzetbelasting in rekening gebracht

3. Het uurtarief wordt jaarlijks geïndexeerd; indien de indexatie binnen drie maanden na het sluiten van de overeenkomst plaatsvindt, heeft de opdrachtgever  het recht de overeenkomst te ontbinden.

4. Opdrachtnemer is te allen tijde gerechtigd vooruitbetaling of zekerheidsstelling te verlangen, alvorens tot de verrichting van zijn prestatie over te gaan respectievelijk met die verrichting door te gaan. Indien opdrachtgever met de verlangde voorruitbetaling of zekerheidsstelling in gebreke blijft, vervalt de op opdrachtnemer rustende prestatieplicht, onverminderd het recht van opdrachtnemer op vergoeding van geleden schade, reeds gemaakte kosten en rente door opdrachtgever. 

Artikel 10. Betaling

1. Betaling dient tenzij schriftelijk anders overeengekomen te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, op een door opdrachtnemer aan te geven wijze in de valuta waarin is gefactureerd. Betaling zal plaatsvinden zonder aftrek, compensatie of opschorting uit welke hoofde dan ook.

2. Reclames met betrekking tot facturen van opdrachtnemer dienen binnen 5 werkdagen na factuurdatum schriftelijk bij opdrachtgever te zijn ingediend. 

3. Indien de opdrachtgever de verschuldigde bedragen niet uiterlijk op de vervaldag heeft betaald, zal hij automatisch in gebreke zijn, zonder dat verdere ingebrekestelling vereist is. In geval van betalingsverzuim door de opdrachtgever is opdrachtnemer gerechtigd alle ten behoeve van de opdrachtgever te verrichten werkzaamheden met onmiddellijke ingang te staken of op te schorten, zonder dat zij daarvoor op enige wijze jegens de opdrachtgever schadeplichtig kan worden.

4. Ingeval van betalingsverzuim is de opdrachtgever voorts een vertragingsrente verschuldigd over de openstaande vorderingen gelijk aan de wettelijke rente.

5. In geval van liquidatie, faillissement of surseance van betaling van de opdrachtgever zullen de vorderingen van opdrachtnemer en de verplichtingen van de opdrachtgever jegens opdrachtnemer onmiddellijk opeisbaar zijn.

6. Door de opdrachtgever gedane betalingen strekken steeds ter afdoening in de eerste plaats van alle verschuldigde rente en kosten, in de tweede plaats van opeisbare facturen die het langst open staan, zelfs al vermeldt de opdrachtgever dat de voldoening betrekking heeft op een latere factuur.

7. Als van opdrachtnemer meer dan de gebruikelijke inspanning wordt verlangd ter uitvoering van de overeenkomst, kan opdrachtnemer voor aanvang van zijn werkzaamheden betaling (of daarmee gelijk te stellen zekerheid) eisen.

Artikel 11. Incassokosten

In geval opdrachtgever in gebreke is met de volledige betaling van de door opdrachtnemer aan opdrachtgever in rekening gebrachte bedragen dan is opdrachtgever aan opdrachtnemer buitengerechtelijke kosten verschuldigd, waarbij opdrachtnemer aanspraak maakt op vergoeding van de buitengerechtelijke (incasso)kosten, welke kosten in dat geval, in afwijking van artikel 6:96 lid 4 BW en in afwijking van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, reeds nu voor alsdan worden vastgesteld op een bedrag gelijk aan 15% van de totaal openstaande hoofdsom met een minimum van € 75,-- voor iedere gedeeltelijk of volledig onbetaald gelaten factuur.

Artikel 12. Overmacht

Bij overmacht worden leverings- en andere verplichtingen van opdrachtnemer opgeschort. In dat geval is opdrachtnemer verplicht te leveren zodra dit redelijkerwijs mogelijk is. Met overmacht wordt gelijk gesteld onvoorziene omstandigheden, met betrekking tot personen en/of materiaal waarvan opdrachtnemer zich bij de uitvoering van de overeenkomst bedient of pleegt te bedienen, welke van dien aard zijn dat de uitvoering van de overeenkomst daardoor onmogelijk, dan wel dermate bezwaarlijk en/of evenredig kostbaar wordt dat prompte naleving van de overeenkomst in redelijkheid niet van opdrachtnemer kan worden gevergd.

Als zodanige omstandigheden komen onder meer in aanmerking: 

ziekte van de opdrachtnemer, storingen of uitvallen van het internet en of telefonie, stroomstoringen, binnenlandse onlusten, mobilisatie, oorlog, pandemieën/epidemieën, stremming in het vervoer, staking, bedrijfsstoornissen, stagnatie in toelevering, brand, overstroming, in- en uitvoerbelemmeringen en in het geval dat de opdrachtnemer door zijn eigen leveranciers, ongeacht de reden daartoe, niet tot levering in staat wordt gesteld waardoor nakoming van de overeenkomst redelijkerwijs niet van de opdrachtnemer kan worden gevergd, zal de overeenkomst worden opgeschort tot de overmacht situatie is opgeheven. Indien opdrachtnemer bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan zijn verplichtingen heeft voldaan is opdrachtnemer gerechtigd het reeds geleverde afzonderlijk te factureren en is de opdrachtgever gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijke transactie. 

Artikel 13. Aansprakelijkheid

1. Indien de opdrachtnemer aansprakelijk is, is de aansprakelijkheid beperkt tot hetgeen in dit artikel is bepaald.

2. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het aandragen van correcte en representatieve gegevens en informatie die nodig zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade, indien opdrachtgever onjuiste, niet-representatieve of irrelevante gegevens heeft verstrekt.

3. De aan opdrachtgever gecommuniceerde levertermijn kan slechts bij benadering worden opgegeven. Ofschoon steeds getracht zal worden de levertermijn na te komen, is opdrachtnemer nimmer aansprakelijk voor de gevolgen van overschrijding van de aldaar genoemde termijn. Overschrijding van de termijn geeft opdrachtgever geen recht de diensten te annuleren, of de ontvangst of betaling van de diensten te weigeren, noch is opdrachtnemer enige vergoeding verschuldigd jegens opdrachtgever.

4. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor fouten of nalatigheden door zijn ingeschakelde derden. Door gebruik te maken van de diensten van opdrachtnemer, verleent de opdrachtgever de bevoegdheid aan opdrachtnemer om, als een door opdrachtnemer ingeschakelde derde zijn aansprakelijkheid wil beperken, die aansprakelijkheidsbeperking mede namens de opdrachtgever te aanvaarden.

5. De opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor aanspraken van derden en/of schade voortvloeiend uit de exploitatie en openbaarmaking van het geleverde, tenzij er sprake is van grove schuld of opzet ontstaan aan de zijde van de opdrachtnemer.

6. De opdrachtgever vrijwaart de opdrachtnemer voor eventuele aanspraken van derden, van welke aard dan ook die in verband houden met de diensten.

7. De opdrachtgever is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die hij maakt naar aanleiding van de diensten van opdrachtnemer.

8. Iedere aansprakelijkheid voor mondelinge, niet op schrift gestelde adviezen is geheel uitgesloten.

9. Iedere aansprakelijkheid is voorts geheel uitgesloten indien opdrachtgever op het tijdstip waarop de aansprakelijkheid is ontstaan jegens opdrachtnemer in verzuim was met de nakoming van enige verplichting. 

10. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder maar niet uitsluitend begrepen gevolgschade.

11. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor eventuele verschrijvingen op zijn website. 

12. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor het niet of niet tijdig voldoen aan de verplichtingen, voortvloeiend uit de overeenkomst, in geval dit veroorzaakt wordt door overmacht als bedoeld in artikel 12 van deze algemene voorwaarden.

13. Indien opdrachtnemer aansprakelijk wordt gehouden, zal hij uitsluitend aansprakelijk zijn voor directe schade die daadwerkelijk door de opdrachtgever is opgelopen, betaald of geleden is vanwege een aantoonbaar tekortschieten van de verplichtingen van opdrachtnemer met betrekking tot zijn diensten. 

14. De aansprakelijkheid van opdrachtnemer is beperkt tot het door de verzekeraar gedekte en uitgekeerde bedrag. Indien de verzekeraar niet tot uitkering overgaat, dan wel indien opdrachtnemer niet is verzekerd, is de aansprakelijkheid beperkt tot het door opdrachtgever betaalde bedrag exclusief BTW, met een maximum van € 2500,-. Bij opdrachten langer dan 3 maanden is de aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat de opdrachtnemer de afgelopen 3 maanden bij de opdrachtgever in rekening heeft gebracht exclusief BTW, met een maximum van € 2.500,-. In ieder geval kan de aansprakelijkheid nooit hoger zijn dan het bedrag dat de opdrachtnemer van zijn verzekeraar krijgt.

15. De aansprakelijkheid van de opdrachtnemer wegens toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst ontstaat slechts indien de opdrachtgever de opdrachtnemer schriftelijk in gebreke stelt én hierbij de opdrachtnemer een redelijke termijn geeft waarin de opdrachtnemer de tekortkoming kan oplossen. Er is pas sprake van aansprakelijkheid als ook na die termijn de opdrachtnemer toerekenbaar tekort blijft schieten. De ingebrekestelling dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat de opdrachtnemer in staat is adequaat te reageren.

16. Vorderingsrechten en andere bevoegdheden van opdrachtgever uit welken hoofde ook jegens opdrachtnemer vervallen in ieder geval na het verstrijken van 1 (zegge: één) jaar vanaf het moment waarop zich een feit voordoet dat opdrachtgever deze rechten en/of bevoegdheden jegens opdrachtnemer kan aanwenden.

17. De in deze algemene voorwaarden opgenomen uitsluitingen resp. beperkingen van de aansprakelijkheid zijn van toepassing tenzij dwingend recht zich daartegen verzet of de schade is veroorzaakt door opzet of grove schuld.

Artikel 14. Persoonsgegevens

Door het aangaan van een overeenkomst met opdrachtnemer wordt aan opdrachtnemer toestemming verleend voor automatische verwerking van de uit de overeenkomst verkregen persoonsgegevens. Deze persoonsgegevens zal opdrachtnemer uitsluitend gebruiken voor zijn eigen activiteiten. Opdrachtnemer gaat zorgvuldig met door haar ontvangen persoonsgegevens om. De persoonsgegevens zullen met name worden verwerkt voor de uitvoering van de opdracht. Door ondertekening van deze opdracht stemt opdrachtgever in met deze verwerking van voornoemde persoonsgegevens, welke toestemming opdrachtgever te allen tijde kan intrekken. Meer informatie hierover, staat in de privacyverklaring op de website van opdrachtnemer.

Artikel 15. Geschillenbeslechting

1. Op iedere overeenkomst tussen opdrachtnemer en de opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing.

2. Geschillen voortvloeiende uit overeenkomsten waarop deze voorwaarden van toepassing zijn en die niet behoren tot de competentie van de kantonrechter, zullen worden onderworpen aan de bevoegde rechter van het arrondissement waarbinnen opdrachtnemer gevestigd is.

Copyright © 2024 Danny in Control. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.

nl NL en EN